ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παθολογικές καταστάσεις - Κλινική Διατροφή

Παθολογικές καταστάσεις - Κλινική Διατροφή

Η διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη και στη θεραπεία του μεγαλύτερου ποσοστού των ασθενειών που εμφανίζονται στο ανθρώπινο οργανισμό. Ο υγιεινός τρόπος ζωής με κύριους παράγοντες: 

α) την ισορροπημένη διατροφή, 

β) τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους σώματος και 

γ) τη συμμετοχή στη φυσική δραστηριότητα, προωθεί θωρακίζει και προστατεύει το αμυντικό μας σύστημα. 

Πέραν τούτου, η διατροφική θεραπευτική παρέμβαση είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο  για τη θεραπεία και για τη διαχείριση παθολογικών καταστάσεων. Μερικά από αυτά είναι η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι υπερλιπιδαιμίες, η παχυσαρκία, οι παθήσεις του γαστρεντερικού, οι νευρολογικές ασθένειες (Alzheimer, Parkinson κ.α.), νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά και πλειάδα άλλων ασθενειών. 

Η κλινική διατροφή ως μη φαρμακευτική παρέμβαση συστήνεται ως θεραπευτικό μέσο με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες των επίσημων επιστημονικών φορέων. Για την ορθή εφαρμογή των οδηγιών απαιτείται η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από έναν επιστημονικά καταρτισμένο και έμπειρο κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο, ο οποίος θα μπορεί να